Hozzávalók: 8 szelet karaj (csont nélkül), 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej hagyma, 20 dkg gomba, 2 főtt tojás, 10 dkg házi sonka, ha nincs, akkor gépsonka
A karajt kiklopfoljuk. A tojást megfőzzük és egyet-egyet négyfelé vágunk. Vágunk egy kisujjnyi széles sonkát és egy negyed tojást, rátesszük egy szelet húsra. Felgöngyöljük és hústűvel megtűzzük. Lisztbe forgatjuk és hirtelen forró olajban átsütjük és félretesszük.
Kockákra vágjuk a hagymát és a szalonnát, olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadunk egy teáskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel. Beletesszük a hústekercseket. Sóval, ételízesítővel, borssal, 1 gerezd fokhagymával, majorannával ízesítjük. Amikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és készre főzzük.
Ha elkészült, tejföllel bekavarjuk és összeforraljuk. Galuskával, vagy tésztával tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése